Racuchy budyniowe z bananem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Niesamowicie pulchne , delikatne … idealne zarówno na leniwe śniadanie, jak i słodki obiad czy też podwieczorek.

  • 15 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * jogurt naturalny – 1 szkl
    * mąka pszenna – 1 szkl
    * duże jajko – 1 szt
    * budyń śmietankowy z cukrem – 1 op
    * cukier puder – 2 łyżki
    * proszek do pieczenia -1 łyżeczka
    * banan – 1 szt
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Placki

Racuchy budyniowe z bananem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Jajko, cukier i jogurt mieszamy.

    Mąkę przesiewamy z budyniem i proszkiem do pieczenia, a następnie wsypujemy do masy jogurtowej i dokładnie mieszamy.

    Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, racuszki smażymy na rumiano!


    Podajemy z bananem i cukrem pudrem!

    Smacznego!

Porady

Uważajmy, by nie były zbyt grube, gdyż trudno będzie je dopiec w środku!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_02-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować