Racuchy na musie jabłkowym

4.46 (211 ocen)

  • 20 min

Kiedy macie do wykorzystania nadmiar musu jabłkowego te placuszki będą jak znalazł. Jabłka dają wystarczającą słodycz, wystarczy podać z owocami czy musem owocowym i lekkie śniadanie czy podwieczorek jak znalazł.

  • 20 min

Składniki:

  • 1,5 szklanki musu jabłkowego*
    1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej
    0,5 szklanki mąki pszennej tortowej
    1 jajo (można pominąć)
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    50 g masła
Wystaw ocenę:

4.46 (211 ocen)

Zobacz również:

Desery

Racuchy na musie jabłkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki oprócz masła mieszamy razem i odstawiamy na 10 minut, żeby odpoczęły.
    Rozgrzewamy masło na patelni i smażymy placuszki po 2 minuty z każdej strony (do zarumienienia – ja robię to na oko i nie pilnuję czasu).
    Podajemy z pokrojonymi bananami, pestkami granatu.

Porady

Mus można zrobić miksując po prostu obrane jabłka (bez gniazd nasiennych) lub ścierając je na specjalnej tarce do musu. Zazwyczaj w klasycznych tarkach jedna strona ma właśnie takową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować