Rabarbarowy kruchy placek z bezą

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Średni

Pyszny, lekki, pachnący i orzeźwiający

  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mąka: 30 dekagramów
    - margaryna Kasia: 20 dekagramów
    - cukier puder: 10 dekagramów
    - sól: 1 szczypta

    - rabarbar: 5 sztuk
    - cukier: 2 łyżki

    - białka: 3 sztuki
    - cukier: 6 łyżek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rabarbarowy kruchy placek z bezą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i szczyptą soli. Dodać margarynę i posiekać. Zagnieść ciasto, uformować je w kulę, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na pół godziny.
  • 2. Dużą formę do tarty wysmarować margaryną i wylepić schłodzonym ciastem (można ponakłuwać widelcem) i podpiec przez 10 minut w 200 st. C.
  • 3. Rabarbar umyć, osuszyć i obrać. Pokroić na 2 cm kawałki. Wymieszać z cukrem i ułożyć na podpieczonym spodzie.
  • 4. Białka ubić, stopniowo dodając cukier i wyłożyć je na placek. Piec w 180 stopniach, aż beza będzie złota.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Placek rabarbarowy

To może cię zainteresować