RABARBAR MALINOWY Z BIAŁYM KREMEM CZEKOLADOWO-PISTACJOWYM

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Rabarbar pieczony w sosie malinowym z pysznym kremem na bazie białej czekolady z dodatkiem pistacji

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:


  • - rabarbar, obrany i pokrojony: 500 gramów
    - puree z malin (można zastąpić domową galaretką z malin): 200 mililitrów
    - bita śmietana: 400 mililitrów
    - biała czekolada: 150 gramów
    - puree pistacjowe (można zastąpić bardzo drobno zmielonymi na pastę orzeszkami pistacjowymi): 100 mililitrów
    - świeże maliny: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rabarbar malinowy z białym kremem czekoladowo-pistacjowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar umyć i pokroić na równe kawałki ( u mnie ok. 10-12 cm). Włożyć do żaroodpornego naczynia, zalać galaretką z malin i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 150 stopni przez ok. 30 minut, do momentu aż będzie miękki.
    W tym czasie ubić śmietanę, a białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Połączyć je razem i delikatnie połączyć. Dodać zmielone pistacje lub jeśli macie - pistacjowe pure i delikatnie wymieszać. Odstawić do schłodzenia na ok. godzinę. Przestudzone kawałki upieczonego rabarbaru przełożyć do głębokich talerzy (u mnie po 3 kawałki na jedną porcję) i polać obficie powstałym w trakcie pieczenia syropem malinowym. Udekorować malinami, a na środek nałożyć porcje kremu czekoladowo-pistacjowego. Poezja!
    *przepis pochodzi z magazynu Food & Friends, nr 2; cytuję z moimi zmianami.
    You might also like:
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Maliny Pistacje Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować