Quinoa w sałatce z grillowaną cukinią i serem pleśniowym

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Quinoa, sypka i delikatna w smaku kasza z dodatkiem grillowanej cukinii, pomidorów i szczypiorku, posypana serem pleśniowym.

  • Łatwy

Składniki:


  • - kasza quinoa: 100 gramów
    - cukinia mała: 2 sztuki
    - fasolka szparagowa zielona ugotowana: 5 łyżek
    - szczypiorek pokrojony: 3 łyżki
    - pomidory małe: 2 sztuki
    - ser pleśniowy typu rokpol: 20 gramów
    - sok z cytryny: 2 łyżeczki
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
    - sól: 2 szczypty
    - pieprz: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ser

Quinoa w sałatce z grillowaną cukinią i serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z quinoa i cukiną 1. Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Jeszcze ciepłą polewamy sokiem z cytryny.
  • Sałatka z quinoa i serem pleśniowym 2. Cukinię kroimy w cienkie plasterki, smarujemy z obu stron oliwą z oliwek i grillujemy na patelni. Dodajemy ją do wcześniej ugotowanej kaszy, razem z ugotowaną fasolką szparagową. Na wierzch układamy ćwiartki pomidorów, posypujemy serem pleśniowym i szczypiorkiem. Smakuje równie dobrze na ciepło i zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować