Quiche ze szpinakiem i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę i czosnek obrać ,cebulę pokroić w piórka a czosnek przecisnąć przez praskę,wszystko razem zeszklić na rozgrzanym oleju około 3 minuty,dodac rozmrożony szpinak i przesmażyc wszystko razem 5 minut.Doprawiając solą i pieprzem do smaku.
2.Do miski wbić jajka ubić na pianę ze śmietanką ewentualnie doprawić do smaku szcyptą kucharka,dodać do masy jajecznej przestudzony farsz szpinakowy,oraz dołożyć osączone z zalewy zielone oliwki.
3.Okrągłą formę do tarty o śr 24 cm wylepić ciastem francuskim i wstawić do nagrzanego do 190 * piekarnika i lekko podpiec około 5-6 minut,podpieczone ciasto wyjać wylać masę szpinakową i wstawić ponownie do piekarnika zmniejszajac temperaturę do 170* i piec jeszcze 30 minut. Wyjąć podawać ciepłe
Komentarze