Quesadilla z czerwoną fasolą i serem cheddar

4.48 (201 ocen)

  • Łatwy

Popularne meksykańskie danie tym razem z fasolą, sosem Tabasco, ciągnącym się żółtym serem i szczypiorkiem.

  • Łatwy

Składniki:


  • - placki tortilla: 3 sztuki
    - fasola czerwona: 1 puszka
    - pomidor: 1 sztuka
    - szczypiorek: 0.5 pęczka
    - ser cheddar: 150 gramów
    - koncentrat pomidorowy: 1 łyżka
    - sos tabasco: 1 mililitr
    - papryka słodka w proszku: 0.5 łyżeczki
    - sól: 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.48 (201 ocen)

Quesadilla z czerwoną fasolą i serem cheddar - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Quesadilla z czerwoną fasolą 1. Fasolę odsączamy z wody, blendujemy na średnio drobną masę. Dodajemy pokrojony drobno szczypiorek, koncentrat pomidorowy, sos Tabasco, paprykę słodką,sól i pomidora pokrojonego w mała kostkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Dzielimy na 2 części. Smarujemy placek tortillą pastą z fasoli, posypujemy serem, kładziemy następny placek- smarujemy i posypujemy. Na wierzch kładziemy trzeci placek, posypujemy go serem i słodką papryką. Przekładamy wszystko na dużą patelnię i na małym ogniu, pod przykryciem podpiekamy kilka minut aż ser się rozpuści. Zdejmujemy z patelni, posypujemy jeszcze szczypiorkiem, kroimy w trójkąty… i pyszne chrupiące danie gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Sery Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować