Pyszne leczo z cukinią i oregano

4.51 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.

Jesień w słoikach na zimowe chłodne dni

  • 2 godz.

Składniki:

  • 4 kg pomidorów, 1,50 kg kolorowej papryki, 2 kg cukinii, 80 dag cebuli, 4 łyżki oleju, 5 łyżek oregano, 2 łyżki chilli, 2 łyżki soli.
Wystaw ocenę:

4.51 (166 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Pyszne leczo z cukinią i oregano - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Kroimy na małe kawałki. Pozbywamy się ich twardych części. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Paprykę kroimy w średniej długości paski a cukinię w większą kostkę. W dużym garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę. Po 5 minutach dorzucamy cukinię, po następnych 2 minutach dokładamy paprykę. Smażymy wszystko przez ok. 3 minuty. Dodajemy pomidory, chilli, sól i oregano. Doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy do czasu aż pomidory się rozpadną ok. 30 minut. Przekładamy do słoików i pasteryzujemy ok. 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Oregano Papryka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować