Pyszna pianka alla torcik

0 (0 ocen)

pyszny deser bez pieczenia z jogurtu, galaretki i biszkoptów

Składniki:

  • 1 paczka okrągłych biszkoptów ( 180 g )
    2 galaretki pomarańczowe
    1 galaretka agrestowa
    1 puszka brzoskwiń
    3 szk gorącej przegotowanej wody
    2 jogurty brzoskwiniowe ( po 400 g )
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pyszna pianka alla torcik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortownicę o średnicy 23-24 cm wyłożyć folią spożywczą.
    Na dnie ułożyć dwie warstwy biszkoptów.
  • 2. Jedną galaretkę pomarańczową rozpuścić w 1 szklance przegotowanej, gorącej wody i schłodzić.
    Jeden jogurt przelać do pojemnika od blendera i końcówka do ubijania piany spieniać go przez chwilę.
    Cały czas ubijając wlać chłodną galaretkę i jeszcze chwile ubijać.
    Tak przygotowaną masę przelać na biszkopty.
  • 3. Jeśli biszkopty podejdą trochę do góry nie należy się przejmować.
    Tortownicę wstawić do lodówki aby masa się ścięła
  • 4. Otworzyć puszkę z brzoskwiniami, wyjąć je z zalewy i pokroić w kostkę.
    Sok wlać do rondelka dolać 1 szklankę wody i zagotować.
    Do tego płynu wsypać galaretkę owocową i dokładnie wymieszać, po czym schłodzić.
    Z lodówki wyjąć tortownicę.
  • 5. Na stężałej masie ułożyć pokrojone brzoskwinie i zalać zimną agrestową galaretką.
    Ponownie wstawić do lodówki do stężenia.
  • 6. Gdy galaretka się zetnie, przygotować drugą masę jogurtowo galaretkową tak jak pierwszą.
    Przygotowaną masę przelać do tortownicy i znowu wstawić do lodówki aby całość stężała.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować