pasta z fasoli Jasiek

4.5 (182 ocen)

pyszna pasta do pieczywa chrupkiego, ryżowego, razowego, można również użyć jako farsz do pierogów czy krokietów..............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • fasola Jaś 50 dag, liść laurowy 1 sztuka, ziele angielskie 2 sztuki, cukier 2 łyżeczki, cebula 1 duża, olej rzepakowy 1/2 szklanki, garam masala 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, majeranek 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z fasoli jasiek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. fasolę Jaś moczyć w wodzie całą noc, wodę wylać, przepłukać fasolę i zalać wodą, gotować do miękkości fasoli z cukrem, zielem i liściem laurowym, nadmiar wody po ugotowaniu odlać................

    wystudzoną fasolę zmiksować blenderem, ja miksuję nie na całkiem gładko, bo tak lubimy..................

    na oleju podsmażyć cebulę, dodać pieprz mielony, kucharka, garam masala, majeranek i wszystko wlać z patelni do fasoli, wymieszać i schować do lodówki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola jaś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować