Sałatka z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Sałatka z tuńczykiem sprawdzi się na każdej imprezie i będzie także fajnym "rybnym" daniem na świątecznym stole.

  • 15 min

Składniki:

  • puszka tuńczyka w sosie własnym,
    3 ogórki konserwowe,
    100 g żółtego sera,
    3 jajka ugotowane na twardo,
    pół papryki konserwowej,
    majonez,
    łyżka jogurtu naturalnego (można pominąć jednakże polecam),
    pół średniej czerwonej cebuli,
    sól,
    pieprz.

Sałatka z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka odsączamy, jajka, ogórki i paprykę kroimy w drobną kostkę. Ser ścieramy na grubych oczkach. Składniki mieszamy z majonezem i jogurtem, doprawiamy solą i pieprzem.

Komentarze

Podobne przepisy