Zupa grzybowa na kwasie od kapusty kiszonej

4.47 (176 ocen)

  • 40 min

Smak jesieni

  • 40 min

Składniki:

  • garść dowolnych grzybów suszonych
    dwa średnie ziemniaki
    pół szklanki kwasu od kapusty kiszonej
    śmietana
    vegeta, pieprz, magi
Wystaw ocenę:

4.47 (176 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa grzybowa na kwasie od kapusty kiszonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby moczymy w wodzie przez pół godziny. Wrzucamy na wrzątek z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Ziemniaki kroimy w kostkę i dorzucamy do grzybów. Gdy ziemniaki będą miękkie wlewamy sok z kapusty i przyprawiamy. Na końcu dodajemy śmietanę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować