PUSZYSTY SERNIK ŁUCJI

4.5 (155 ocen)

  • 1 godz. 25 min

Delikatny, puszysty sernik na herbatnikach. Rozpływa się w ustach.

  • 1 godz. 25 min

Składniki:

  • Składniki :

    1 kg zmielonego twarogu o smaku waniliowym (wiaderko)
    7 jajek
    1 kostka masła
    1 szklanka cukru
    3 łyżki mąki pszennej
    4 łyżki mąki ziemniaczanej
    3/4 szklanki rodzynek
    10 dag skórki pomarańczowej
    3 paczki herbatników
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Puszysty sernik łucji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • PUSZYSTY SERNIK ŁUCJI 1. Twaróg, 1/2 szklanki cukru, masło i żółtka zmiksować. Dodać obie mąki i wymieszać. Białka ubić na pianę. Pod koniec ubijania wsypać resztę cukru. Mieszać masę serową i dodawać powoli ubitą pianę. Wsypać sparzone i osuszone rodzynki oraz skórkę pomarańczową. Blaszkę o wymiarach 35 cm x 24 cm wyłożyć herbatnikami i wylać masę serową. Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 150 st. - 160 st. około 60 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować