Puszysty sernik bez spodu

4.25 (235 ocen)

To moj pierwszy sernik ,wyszedł bardzo puszysty i nie opadł :)

Składniki:



  • 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka
    2 budynie śmietankowe
    2 szklanki mleka
    6 jajek
    1 szklanka cukru
    1 opakowanie cukru waniliowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia


Wystaw ocenę:

4.25 (235 ocen)

Zobacz również:

Desery

Puszysty sernik bez spodu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Żółka oddzielić od białek. Białka ubić na pianę z odrobiną soli. Odstawić. Żółtka zmiksować z budyniem,cukrem proszkiem do pieczenia i twarogiem, dodać mleko i chwile miksować. Na koniec dodać ubite białka i wymieszać łyżką delikatnie. Blachę prostokątna o wymiarach 30x25 wyłożyć papierem do pieczenia. Na blachę wylać masę serową ( masa będzie rzadka) i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 1 godzinę, wylączyć piekarnik i zostawić jeszcze na 20 minut. Po wystudzeniu wstawić na kilka godzin do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować