Puszysty omlet z pomarańczą

5 (163 ocen)

  • 20 min

Niezwykle puszysty omlet z aromatyczną pomarańczą najlepiej smakuje na ciepło z cukrem pudrem.

  • 20 min

Składniki:

  • 3 jajka
    1 łyżka cukru
    3 łyżki mąki pszennej
    1 pomarańcza
    cukier puder
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Desery

Puszysty omlet z pomarańczą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę i wsypać cukier. Ubijając dodawać po 1 żółtku. Kolejne po roztrzepaniu poprzedniego. Mąkę wmieszać ostrożnie w pianę. Patelnię śr 24cm wysmarować masłem i ułożyć cząstki pomarańczy. Wlać masę. Smażyć na małym płomieniu. Kiedy zacznie się ścinać przewrócić ostrożnie na drugą stronę. Najlepiej pomóc sobie talerzem. Posypać cukrem pudrem, podawać na ciepło. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować