Puszyste Placuszki Bananowe (bez mleka)

4.68 (256 ocen)

Są tak smaczne że sama zjadłam całą porcję, wiec lepiej je zrobić od razu z podwójnej porcji, a nawet potrójnej ;)

Składniki:

  • Składniki na 8-10 placuszków:
    1 całe jajko
    1 dość mocno dojrzały banan
    1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 i 1/2 - 3 czubatych łyżek mąki pszennej (wszystko będzie zależało od tego jak mocno jest dojrzały banan oraz jak jest duży )
    1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
    2 szczypty sody
    2-3 łyżeczki soku z cytryny
    1-2 łyżek cukru (tez zależy od tego czy banan był słodki )
Wystaw ocenę:

4.68 (256 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki

Puszyste placuszki bananowe (bez mleka) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Banana obieramy, kroimy na plasterki i rozgniatamy dokładnie.
    2. Następnie dodajemy sok z cytryny oraz wbijamy do niego jajko, dodajemy obie maki, 1 łyżkę cukru, proszek do pieczenia i szczypty sody. Mieszamy, sprawdzamy konsystencje oraz próbujemy czy taka ilość cukru nam wystarczyła i czy konsystencja nie jest zbyt rzadka.
    Jeśli wszystko jest ok :) to smażymy placuszki na patelni przesmarowanej tłuszczem lub na suchej patelni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować