Puree brokułowo-ziemniaczane ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 50 min

Zielone, aksamitne puree brokułowe z dodatkiem ziemniaków i szpinaku spokojnie może robić za samodzielne danie. .A dodatkowo zielony kolor na talerzu nastraja optymistycznie

  • 50 min

Składniki:

  • • 4 ziemniaki
    • 1 duży brokuł
    • garść liści szpinaku
    • 2 łyżki masła
    • sól, pieprz do smaku
    • 1/2 łyżeczki cukru

Puree brokułowo-ziemniaczane ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Zagotować posoloną wodę, dodać obrane, pokrojone ziemniaki i gotować 15 minut.
    • Następnie dodać pokrojonego na różyczki brokuła, cukier, i gotować jeszcze 10 minut.
    • Na koniec wrzucić szpinak na 30 sekund.
    • Odcedzić warzywa, chwilę odparować, dodać masło, sól, pieprz do smaku i zmiksować blenderem na puree.

Porady

Najlepiej smakuje z kwaśnym mlekiem. Puree może być również dodatkiem do mięsnego obiadu.

Komentarze

Podobne przepisy