Puree z białej fasoli

5 (158 ocen)

Puree z białej fasoli to idealny dodatek do mięs ale i nie tylko. Ja uwielbiam ją do kanapek. Prosto, szybko i pysznie.

Składniki:

  • puszka białej fasoli
    15 deko boczku
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    olej do smażenia
    przyprawa do dań z fasoli
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (158 ocen)

Zobacz również:

Puree Przystawki Pasty

Puree z białej fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek pokroiłam w kostkę i w głębokim rondelku, na oleju podsmażyłam go przez około 10 minut. Następnie dodałam pokrojoną w kostkę jedną cebulę i dwa ząbki czosnku pokrojone w plasterki. Następnie dodałam fasolę z puszki, którą uprzednio odcedziłam z zalewy i przepłukałam wodą. Dodałam przyprawę do dań z fasoli, przyprawiłam tez pieprzem i solą, wymieszałam wszystko razem i dusiłam przez około 15 minut. Po tym czasie wszystko razem zmiksowałam.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować