pulpety z żółtym serem

0 (0 ocen)

  • 20 min

łatwe i ciekawe danie

  • 20 min

Składniki:

  • 0,5 kg. mięsa mielonego
    3 marchewki
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    350 g żółtego sera
    sól
    pieprz
    koncentrat pomidorowy
    śmietana
    włoszczyzna
    bułka tarta
    olej do smażenia

Pulpety z żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. cebulę kroimy w drobną kosteczkę, czosnek siekamy, marchewę ścieramy na grubych oczkach, żółty ser kroimy w kosteczkę. Mielone solimy i pieprzymy, dodajemy marchewkę, cebulę i czosnek
  • 2. z mięsa formujemy pulpety. do środka każdego wkładamy jedną kosteczkę żółtego sera. Pulpety obtaczamy w bułce tartej i smażymy z każdej strony na patelni
  • pulpety 3. W osobnym garnku gotujemy z włoszczyzny rosołek, przekładamy do niego podsmażone pulpety i gotujemy około 20 minut, dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawiamy sos i gotujemy jeszcze 10 minut. na koniec gotowania dodajemy kilka łyżeczek śmietany

Porady

Sos można zagęścić zasmażką lub mąką

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pulpety z żółtym serem