Pulpety w sosie pieczarkowym

0 (0 ocen)

Lubię gotować dla moich domowników

Składniki:

  • mięso mielone - 500 g
    cebula - 1 szt
    jajka 2 szt
    sól i pieprz
    mąka do obtaczania
    3 łyżki bułki tartej
    2 kostki rosołowe
    śmietana- 200 ml
    pieczarki - 300 g
    masło 1,5 łyżki do smażenia
    koperek świeży - 0,5 pęczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpety w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone wymieszać z jajkami, bułką tartą, solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
  • 2. Z masy mięsnej formować okrągłe pulpety, obtaczać w mące.
  • 3. W garnku zagotować wodę, dodać kostki rosołowe. Pulpety wrzucać na gotującą wodę, gotować na wolnym ogniu, kilka minut.
  • 4. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w plastry, przesmażyć na maśle, razem z cebulką, dodać do pulpetów.
  • 5. Koperek umyć, osączyć, drobno pokroić, dodać do garnka z pulpetami.
  • 6. Łyżkę mąki rozmieszać ze śmietaną, wlać do pulpetów, zagotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować