Pulpety w sosie chrzanowym

4.5 (148 ocen)

  • 40 min

Bardzo łatwe i szybkie w nietypowym sosie pulpety.

  • 40 min

Składniki:


  • 500 g -mięso mielone wieprzowe
    sól i pieprz
    3 łyżki -śmietanka
    2 łyżki -chrzan
    1 łyżka -koperek posiekany
    1 łyżeczka -suszona pietruszka
    1 łyżeczka -suszony por i liść selera
    jajko
    2 łyżki olej
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpety w sosie chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone mieszamy z pieprzem, solą i jajkiem. Lepimy kulki. Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy kulki, obsmażamy je z obu stron, Następnie ścieramy na tarce marchew, dodajemy wszystkie suszone zielone warzywa. Dusimy pod przykryciem około20 minut. Dodajemy chrzan i śmietankę. Gotujemy jeszcze około5 minut. Podajemy z ziemniaczkami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować