Pulpety w cebulowym sosie

4.5 (180 ocen)

  • 40 min

pulpety w sosie z cebulą i pieczarkami.

  • 40 min

Składniki:

  • Na pulpety

    mięso mielone 40 dag
    kasza manna 2 łyżki
    cebula 1/2 sztuki
    jajko 1 sztuka
    szczypta majeranku
    sól
    mąka
    woda 2 łyżki

    Na sos

    cebula 5 sztuk
    marchew 1 sztuka
    pieczarki 8-10 sztuk
    jabłko 1/2 sztuki
    pomidor 1 sztuka
    koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki
    ziele angielskie
    przyprawa kuchenna
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety Sosy

Pulpety w cebulowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa dodać kaszę mannę, majeranek, drobno pokrojoną cebulę, wodę i wbić jajko. Doprawić do smaku. Zarobić masę. Formować małe pulpeciki, obtaczać w mące i obsmażyć na gorącym oleju. Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojone pieczarki, przesmażyć. Dodać cebulę i startą na tarce marchew. Dodać obranego i pokrojonego pomidora oraz starte jabłko, ziele angielskie . Wszystko wymieszać, oprószyć solą i chwilę smażyć. Dodać podsmażone pulpety i koncentrat, Podlać wodą,wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem można przyprawą kuchenną.Dusić do miękkości warzyw.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować