Pulpety ze szpinakiem, pieczarkami i serem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Chleb namoczyc w mleku,jak zmieknie odcisnac i polaczyc z jajkiem,pietruszka i doprawic do smaku.Podzielic na trzy czesci.
Pieczarki pokroic i zmiksowac z jedna czecia masy chlebowej.
Szpinak polaczyc z druga czescia ciasta chlebowego i zmiksowac.
Ser zolty pokroic na kawalki i zmiksowac z trzecia i ostatnia czescia masy chlebowej.Jezeli ktoras z tych mas bedzie zbyt rzadka wystarczy dac troche bulki tartej.
Z kazdej masy formowac pulpeciki dowolnej wielkosci i ugotowac na parze ok 20' podawac z rozpuszczonym maslem i posypane parmezanem.
Porady
Pulpety mozna tez usmazyc na oleju lub upiec w piekarniku oraz podac z sosem np.pieczarkowym.
Smakuja rowniez wysmienicie na zimno.
Komentarze