Pulpety ze szpinakiem, pieczarkami i serem.

0 (0 ocen)

Z niewielu skladnikow a takie dobre,ze az trudno uwierzyc.

Składniki:

  • Ciasto podstawowe:
    300 gr czerstwego chleba
    szklanka mleka
    2 jajka
    pietruszka
    sol,pieprz

    Dodatkowo:
    100 gr szpinaku swiezego
    50 gr pieczarek
    50 gr sera zoltego

    olej do smazenia

Pulpety ze szpinakiem, pieczarkami i serem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chleb namoczyc w mleku,jak zmieknie odcisnac i polaczyc z jajkiem,pietruszka i doprawic do smaku.Podzielic na trzy czesci.
    Pieczarki pokroic i zmiksowac z jedna czecia masy chlebowej.
    Szpinak polaczyc z druga czescia ciasta chlebowego i zmiksowac.
    Ser zolty pokroic na kawalki i zmiksowac z trzecia i ostatnia czescia masy chlebowej.Jezeli ktoras z tych mas bedzie zbyt rzadka wystarczy dac troche bulki tartej.
    Z kazdej masy formowac pulpeciki dowolnej wielkosci i ugotowac na parze ok 20' podawac z rozpuszczonym maslem i posypane parmezanem.

Porady

Pulpety mozna tez usmazyc na oleju lub upiec w piekarniku oraz podac z sosem np.pieczarkowym. Smakuja rowniez wysmienicie na zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy