Pulpety indycze z selerem

4.99 (165 ocen)

  • 40 min

Delikatne, aromatyczne i lekkie.

  • 40 min

Składniki:

  • 500 g piersi z indyka
    200 g selera
    3 jajka S
    2 kajzerki rozmoczone w mleku i lekko odciśnięte
    sól, pieprz - do smaku
    płaska łyżka majeranku
    PO SZCZYPCIE:
    chilli
    czosnku granulowanego
    oregano
    curry
    papryki słodkiej
Wystaw ocenę:

4.99 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety Klops Klopsiki

Pulpety indycze z selerem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielimy dwukrotnie. Selera ścieramy na drobnej tarce i mieszamy z mięsem. Namoczone bułki miksujemy z jajkami i dodajemy do masy. Doprawiamy pozostałymi przyprawami, formujemy zgrabne pulpeciki i wrzucamy je na wrzątek. Gotujemy około 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować