Pulpety gotowane w bulionie

4.33 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Jestem na diecie, więc robię niskokaloryczne dania. Oto jedno z moich ulubionych.

  • 30 min

Składniki:

  • ● 30 dag mielonego mięsa z indyka
    ● 2 łyżki bułki tartej
    ● jajko
    ● 1/2 pęczka szczypiorku
    ● sól, pieprz ziołowy
    ● łyżeczka vegety
    ● ok. 1,5 szkl. bulionu
    ● 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    ● 3-4 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

4.33 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpety gotowane w bulionie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pulpety gotowane w bulionie 1. Szczypiorek myjemy,
    osuszamy
    i drobno siekamy.
    Dodajemy do mięsa
    z jajkiem, bułką
    tartą i przyprawami.
    Wyrabiamy jednolitą
    masę. Formujemy
    pulpeciki.
  • 2. Bulion doprowadzamy do
    wrzenia i wkładamy pulpety.
    Gotujemy na małym ogniu ok.
    10 minut. Wyjmujemy.
  • 3. Do bulionu dodajemy koncentrat.
    Mąkę rozprowadzamy
    w 1/2 szklanki wody. Wlewamy
    do sosu, cały czas
    mieszając, aż zgęstnieje. Polewamy
    pulpety.

Porady

Pulpety podajemy z makaronem lub ugotowanym na sypko ryżem oraz surówką z kiszonej kapusty

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować