Pulpeciki z serem w sosie musztardowo-koperkowym

5 (143 ocen)

  • 30 min

Pyszne, aromatyczne rozpływające się w ustach z wypływającym serem ;-) Niebo w gębie!

  • 30 min

Składniki:



  • 250 g mięsa mielonego
    1 jajko
    3 łyżki bułki tartej
    kawałek żółtego sera
    sól,pieprz,curry,papryka słodka
    3 łyżeczki mąki + do obtoczenia
    2 łyżeczki śmietany
    4 łyżeczki musztardy
    1 pęczek koperku
    500 ml bulionu lub wody

Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Pulpeciki z serem w sosie musztardowo-koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wymieszać z jajkiem ,bułką tartą i przyprawami. Ser pokroić w grubą kostkę. Z masy mięsnej uformować kulkę, spłaszczyć ją,włożyć kostkę sera i zlepić tworząc małego pulpecika. Pulpety obtaczać w mące.
    W garnku zagotować bulion,dodać musztardę i posiekany koperek. Do gotującego się bulionu wrzucać pulpety. Do kubka wlać kilka łyżek sosu,dodać 3 łyżeczki mąki i 2 łyżeczki śmietany. Wymieszać koziołkiem. Wlać do sosu i gotować jeszcze około 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Mięso Musztarda Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować