Pulpeciki z kaszą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę ugotować na sypko w 1,5 szklanki osolonej wody.
2.Mięso wymieszać z drobno posiekaną cebulą, jajkiem, bułką tartą i przyprawami. W rondlu rozgrzać olej, z mięsa formować małe pulpeciki i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Przecier pomidorowy rozmieszać ze szklanką wrzątku. Zalać pulpeciki. Gotować 5 minut.
3. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w 1/3 szklanki wody, wlać do sosu, mieszać do zgęstnienie. Doprawić cząbrem i innymi przyprawami do smaku. Gotować jeszcze 5 minut.
4.Cebule zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać pieczarki, smażyć do odparowania wody. Dodać kaszę, dokładnie wymieszać. Doprawić.
Smacznego :)
Komentarze