pulpeciki w sosie jogurtowo-koperkowym...

4.49 (191 ocen)

przepis pochodzi z książki "Obiad w pół godziny" i rzeczywiście cały obiad mamy w 30 min

Składniki:

  • 40dag mielonego mięsa (ja ostatnio robię z indyka)
    jajko
    łyżka mąki
    3 łyżki jogurtu
    2 szklanki wody
    2 łyżki płatków owsianych
    duży pęczek koperku
    sól , pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (191 ocen)

Pulpeciki w sosie jogurtowo-koperkowym... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wyrobić z jajem, sola i pieprzem i płatkami owsianymi
  • 2. z masy uformować nieduże pulpety.W rondlu zagotować wodę. Do wrzątku włożyć pulpety i gotować pod przykryciem na niewielkim ogniu 15min.
  • 3. wyjąć pulpety na talerz.
  • 4. łyżkę mąki wymieszać z 5-6 łyżkami wody wlać do pulpetów i stale mieszając doprowadzić do wrzenia dodając koperek oraz jogurt
  • 5. włożyć z powrotem pulpeciki wymieszać podgrzać(nie gotować )

Porady

w tym czasie kiedy robimy pulpety można ugotowac ziemniaki i mamy obiad w 30 minut

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować