Pulpeciki w salsie pomidorowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę ugotować. Mozzarellę pokroić w kostkę i połowę sztuki dodać do kaszy, dokładnie wymieszać . Do mięsa dodać kaszę, orzechy i żółtko. Wszystko dobrze połączyć .
2.Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Papryki i cebulę drobno posiekać- dodać do pomidorów. Wlać sok z cytryny, przecier i koncentrat, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Wlać 1/2 porcji do naczynia żaroodpornego lub po trochę do kokilek. (zależy od formy podania)
3.Z mięsnej mieszanki formować małe kulki, obtaczać w salsie, ułożyć w naczyniu . Wszystkie pulpety zalać resztą sosu. posypać z wierzchu resztą sera .
Piekarnik rozgrzać do temp. 180. Danie zapiekać ok 25 min.
Komentarze