Pulpeciki w pieczarkowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso mielone połączyć z jajkiem, serem, posiekaną 1 cebulą, ziołami prowansalskimi, solą, papryką słodką i pieprzem. Wyrobić na jednolitą masę, uformować klopsiki, które następnie obtoczyć w mące i usmażyć.
2.Pieczarki pokroić w cienkie plastry. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Podsmażyć na patelni, następnie dodać plasterki pieczarek i przesmażyć razem. Wlać wywar. Doprawić solą i pieprzem. Dodać usmażone wcześniej pulpeciki i gotować wszystko razem pod przykryciem ok. 10 minut.
3.Śmietanę wymieszać z 2 łyżkami mąki i dodać do pulpetów pod koniec gotowania. Mieszać, aż sos zgęstnieje. W razie potrzeby doprawić. Posypać posiekaną natką.
Komentarze