Pulpeciki w kapuście

5 (177 ocen)

  • 30 min

Szybki i prosty w przygotowaniu obiad :)

  • 30 min

Składniki:

  • 20 dkg zmielonej łopatki wieprzowej
    1 jajko
    3 łyżki bułki tartej
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    przyprawa do mięso mielonego
    2 pomidory
    1/2 główki młodej kapusty
    1/2 pęczka koperku
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety

Pulpeciki w kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażące się pulpeciki 1. Mięso wymieszać z jajkiem, bułką tarta, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Uformować niewielkie pulpeciki i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
  • Pulpeciki w kapuście 2. Do pulpecików dodać obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Smażyć aż puszczą sok i dodać poszatkowaną kapustę.
  • Pulpeciki w kapuście 3. Smażyć co jakiś czas mieszając aż kapusta zwiędnie. Dodać posiekany koperek, doprawić solą i pieprzem. Podawać z ziemniaczkami. Przed podaniem posypać koperkiem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować