Pulpeciki duszone w warzywach i kluseczki gnocchi

0 (0 ocen)

  • 40 min

szybkie i proste danie

  • 40 min

Składniki:

  • 400 g mięsa mielonego
    pół łyżeczki kolendry
    1 jajko
    1 łyżeczka przyprawy do Burito
    2 łyżki bułki tartej
    sól
    1 por
    1 marchewka
    1 szkl rosołu
    sól
    pieprz
    2 łyżki oleju
    kluseczki gnocchi lub kopytka


Pulpeciki duszone w warzywach i kluseczki gnocchi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Mięso mielone wymieszać z jajkiem i przyprawami (kolendrę utłuc w moździerzu), dodać bułkę tartą.
    Formować kulki wielkości brzoskwinki i otoczyć w bułce tartej.
    Pora posiekać w kostkę, marchewkę zetrzeć na tarce podsmażyć na oleju przez chwilę, następnie dodać rosół , zagotować. Włożyć do warzyw pulpety i gotować na wolnym ogniu przez ok 20 min.
    Sos mozna potem zmiksować , ja jednak pozostawiłam nie miksowany.
    Podawać z kluseczkami dowolnymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy