Pulpeciki drobiowe w sosie koperkowym

4.5 (185 ocen)

Pomysł na dietetyczny i wartościowy obiad

Składniki:

  • 50 dkg mięsa mielonego z kurczaka
    2 jajka
    3 łyżki bułki tartej
    2 łyżki kaszki mannej
    1 mała cebula
    3 marchewki
    1 pietruszka
    0,5 selera
    Kawałek pora
    1 śmietana 18%
    2 ziela angielskie
    1 liść laurowy
    Pęczek koperku
    Sól
    Pieprz
    2 łyżki mąki wrocławskiej
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpeciki drobiowe w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obierać , umyć i pokroić w paseczki lub potrzeć na tarce z dużymi oczkami. Do garnka wlać wodę ,około 1 litra ,włożyć warzywa , ziele i liść i gotować do miękkości.
    Do mięsa mielonego wbić jajka ,wsypać bułkę tartą, kaszkę manną i potartą na tarce cebulę. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Uformować małe kulki.
    Do gotujących warzyw wkładać uformowane klopsiki i gotować przez chwilę.
    Śmietanę wymieszać z mąką i wlać do klopsów. Wymieszać i przegotować. Dodać posiekany koperek. Można podawać z ryżem lub ziemniakami.


Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować