Pudding imbirowy

0 (0 ocen)

Smaczny deser ...

Składniki:

  • -chałka mała 1 sztuka
    -dżem 5 łyżeczek
    -masło 3 łyżeczki
    -rodzynki 2 łyżki
    -jajko 1 sztuka
    -żółtka 2 sztuki
    -cukier 2 łyżki
    -śmietana 30 % 200 mililitrów
    -mleko 100 mililitrów
    -imbir mielony 1/2 łyżeczki
    -cukier trzcinowy 1 łyżka

Pudding imbirowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Chałkę pokroić na 10 plastrów, posmarować cienko masłem i łyżeczką dżemu.
  • 2. 2. Złożyć po dwie kanapki razem, każda przekroić po skosie.
  • 3. 3. Formę do keksa, wysmarować łyżeczką masła, ułożyć kanapki przecięciem do dołu.
    Posypać rodzynkami.
  • 4. 4. Jajko i żółtka roztrzepać z cukrem, dodać śmietanę , mleko, wymieszać.
  • 5. 5. Mieszankę wlać do formy, odstawić na 15 minut.
    Wystające części kanapek, posmarować roztopionym masłem, posypać cukrem trzcinowym wymieszanym z imbirem.
    Piec w temperaturze 170 stopni 45 - 50 minut.
    SMACZNEGO!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy