PUDDING CHIA z KAWĄ i PRALINKAMI

4.49 (159 ocen)

  • 2 godz.

Smak kawy, czekolady i lekko słonawy posmak masła orzechowego rewelacyjnie łączą się w tym pudding. Taki pudding można zjeść zarówno na deser albo jako słodkie śniadanie.

  • 2 godz.

Składniki:

  • na 2 porcje
    3 łyżki nasion chia (szałwii hiszpańskiej)
    2 szklanki gotowej kawy na zimno (do kupienia w marketach)
    garść płatków migdałowych
    2-3 pralinki z masłem orzechowym (np.typu Reese's)
Wystaw ocenę:

4.49 (159 ocen)

Zobacz również:

Desery Pralinki Pudding Kawy

Pudding chia z kawą i pralinkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nasiona chia wsypujemy do kawy, mieszamy i odstawiamy na 2-3 godziny do wchłonięcia płynu. Powstanie galaretkowaty pudding. Pudding posypujemy pokruszonymi pralinkami oraz płatkami migdałowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa Szałwia Nasiona chia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.42 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie
image-1p9bskc

To może cię zainteresować