1.Biszkopt:
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę a następnie dodać resztę składników i dokładnie wymieszać. Wylać ciasto na blachę i piec ok. 30 min. w temperaturze 180 stopni.
Masa:
Bułki namoczyć w 1 szklance mleka. Drugą szklankę mleka zagotować z paczką wiórek i 1 szklanką cukru.Następnie dodać do tego namoczone bułki. Zagotować. Masa stanie się gęsta. Odstawić do ostygnięcia. Margarynę utrzeć i dodawać do niej zimną masę ciągle miksują, aż stanie się puszysta.
Posypka:
Masło, wiórki, cukier zarumienić na patelni na złoty kolor.
Biszkopt rozkroić na pół. Biszkopt przełożyć masą, wierzch także posmarować. Wierzch placka posypać posypką.
Porady
masę można gotować w trakcie pieczenia się biszkoptu
Komentarze