PTYSIOWE SERCA Z MALINAMI

0 (0 ocen)

pyszny owocowy deser

Składniki:

  • Na ciasto:1 szkl. wody,
    1 szkl. mąki,
    125 g margaryny,
    4 jajka,
    płaska łyżeczka proszku do pieczenia.
    Krem:
    330 ml śmietany 30%
    1 śmietan fix
    2 łyżki cukru pudru
    150 g serka malinowego
    konfitura z malinami
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ptysie Krem Ser

Ptysiowe serca z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ptysie 1. Margarynę i wodę zagotowujemy, dodajemy mąkę i szybko mieszamy, zaparzając ciasto, studzimy. Do wystudzonej masy dodajemy jajka i proszek, miksujemy na jednolitą masę. Za pomocą szprycy wyciskamy ptysie w kształcie serca na blaszkę wyłożoną pergaminem. Pieczemy ok. 30 min. w 180 stopniach. Studzimy i przekrawamy nożem na pół. Przekładamy kremem i zdobimy malinami. Można posypać cukrem pudrem
  • 2. KREM:
    Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier i śmietan-fix a następnie serek i odrobinę soku z konfitury aby zabarwić krem na różowo.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować