Ptysiowa pianka

0 (0 ocen)

deser z ptysiowymi paluszkami

Składniki:

  • 1 duży jogurt wiśniowy
    1 galaretka pomarańczowa
    po 5 paluszków ptysiowych na 1 pucharek
    czipsy bananowe
    ananas kandyzowany do dekoracji
    500 ml gorącej przegotowanej wody

Ptysiowa pianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę rozpuścić w 500 ml gorącej przegotowanej wody, schłodzić.
    Do rozdrabniacza wlać chłodną galaretkę, dodać jogurt i wszystko chwilę miksować.
  • 2. Do pucharków włożyć po kilka czipsów bananowych, po 5 paluszków ptysiowych.
    Pucharki napełnić mieszaniną galaretki i jogurtu ( ptysie wypłyną na wierzch ).
  • 3. Posypać kandyzowanymi ananasami i wstawić desery do lodówki na 30 minut do stężenia deseru.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy