Ptasi mus czekoladowy

5 (197 ocen)

  • 35 min

Cudowny smak czekolady i ptasiego mleczka , jedno i drugie uwielbiam stąd przepis.

  • 35 min

Składniki:

  • 100 g czekolady mlecznej
    36 sztuk ptasiego mleczka
    400 ml śmietany 30 %
    2 łyżki żelatyny
Wystaw ocenę:

5 (197 ocen)

Zobacz również:

Ptasie mleczko Desery Mus Musy

Ptasi mus czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuszczamy na parze w szklanej misce,
    dodajemy 200 ml śmietany , 1 łyżkę żelatyny i miksujemy do utworzenia pianki.
    Przygotujemy pojemnik 17 X 11 cm ,wykładamy go folią przezroczystą,
    i wlewamy do niego lekko przestudzoną masę i wstawiamy do lodówki.
    Teraz do garnka wkładamy pokrojone na trzy części ptasie mleczko ,
    Wstawiamy na lekki gaz wlewamy śmietanę i mieszamy i ubijamy metalową rózgą do rozpuszczenia.
    Dodajemy żelatynę , przestudzamy.
    Gdy pierwsza masa zastygnie w lodówce , nakładamy na nią drugą.
    I znowu do lodówki.
    ,
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Czekolada

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować