Przekładaniec z mleczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE ciasta -JAJKA UBIJ Z CUKREM ,DODAJ OBIE MĄKI ,PROSZEK DO PIECZENIA I KAKAO,WLEJ NA WYSMAROWANĄ BLACHE I PIEC 35 MIN.W TEMP.180'C.GDY PLACEK OSTYGNIE PRZEKRUJ GO WZDŁUZ NA PÓŁ
2.POŁOWE MLEKA ZAGOTUJ Z CUKREM .W DRUGIM NACZYNIU WYMIESZAJ POZOSTAŁE MLEKO , ŻÓŁTKA I OBIE MĄKI ,WLEJ MASE DO GOTUJĄCEGO SIE MLEKA ,CIĄGLE MIESZAJAC .GDY WYSTYGNIE UTRZYJ Z MASŁEM .PODZIEL NA 2 CZESCI
3.GALARETKE PRZYGOTUJ WEDŁUG PRZEPISU .PLACEK POSMARUJ ZIMNYM KREMEM ,POWCISKAJ W KREM MLECZKO (czekoladki)W ODLEGŁOSCI OK 1 cm OD SIEBIE ,W SZCZELINY WLEJ TEZEJACĄ GALARETKE ,POSMARUJ KREMEM ,PRZYKRYJ DRUGIM PLACKIEM .WIERZCZ POSMARUJ RESZTA KREMU
Komentarze