Przekąska z łososiem

5 (2 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Zdrowa, lekka propozycja nie tylko na kolację.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 150 g łososia wędzonego

    6 łyżek twarogu
    gruszka marynowana - drobniutko pokrojona
    łyżka drobno pokrojonej rukoli ( kilka listków pozostawić do dekoracji )
    pieprz cytrynowy
    sól do smaku
    3 plasterki cytryny
    sok z cytryny


Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Przekąska z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twarożek wymieszać z gruszką i rukolą. Przyprawić solą i pieprzem .
    Filiżanki wyłożyć folią spożywczą ( tak żeby sporo wystawała ), a następnie plasterkami łososia ( te nie powinny wystawać ) .
    Do środka ponakładać masę twarogową i zakręcić folię , żeby powstały ,,cukierki ,,. Pozostawić w lodówce na ok 20 min.
    Rozwinąć kulki z folii i ułożyć na półmisku , na podkładkach z plasterków cytryny.
    Udekorować wg uznania. Mogą być np. kwiatki z gruszki. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować