Przekąska mozzarella i łosoś

4.5 (146 ocen)

  • 15 min

Przekąska na różne imprezy dla każdego coś dobrego

  • 15 min

Składniki:

  • ser mozzarella, pomidory, bazylia, łosoś, ser holenderski, bagietka czosnkowa, sól, sos balsamiczny
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Przekąska mozzarella i łosoś - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ser mozzarella, pomidory, bazylia, łosoś, ser holenderski, bagietka czosnkowa 1 1. 1. Bagietkę czosnkową upiec w rozgrzanym piekarniku (według opakowania)
    2. Pomidory i bazylię umyć.
    3. Pomidory i ser mozzarella pokroić w plastry.
    3. Gotowego łososia wędzonego pokroić w kostkę.
    4. Łososia zawinąć= w plastry sera holenderskiego.
    5. Układać na przemian pomidory z serem mozzarella posolić przyprawić bazylią w proszku oraz świeżą na koniec z kropić sosem balsamicznym.
    6. Podać z ciepłą bagietką i plastrami sera z łosiem.

Porady

Bagietki czosnkowe można samemu przygotować albo skorzy tac z gotowych w sklepie. Łosia wędzonego można zastąpić łososiem do kanapek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować