Przysmak serowy

5 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotuję od dawna, a rolada serowa była jedną z pierwszych zrobionych przeze mnie potraw. Jest doskonałą przystawką na wszelkie okazje.

Składniki:

  • 60 dag żółtego sera w kawałku
    1/2 kostki masła
    2 serki topione kremowe
    40 dag kiełbasy lub szynki konserwowej
    4 jajka ugotowane na twardo
    pęczek szczypiorku
Wystaw ocenę:

5 (191 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Przysmak serowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotowujemy taką ilość wody, by po włożeniu ser był nią przykryty. Garnek zdejmujemy z ognia. Wkładamy ser i zostawiamy w wodzie na 40 minut.
  • Przysmak serowy 2. Masło ucieramy z serkami topionymi. Wędlinę kroimy w kostkę, jajka również. Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki dodajemy do masy maślano-serowej, mieszamy.
  • 3. Żółty ser wyjmujemy z garnka, odcedzamy i rozwałkowujemy, uważając, żeby nie powstały dziury. Rozsmarowujemy farsz i od razu zwijamy.
  • Przysmak serowy 4. Roladę zawijamy w folię i wkładamy na noc do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować