PRL-owska ZAPIEKANKA

5 (186 ocen)

  • 20 min

Mało kto wie, że ta zapiekanka to wynalazek PRL-u. Ponadto nie znajdziesz jej w żadnym innym kraju :)

  • 20 min

Składniki:

  • NA 4 ZAPIEKANKI JAK NA ZDJĘCIU:

    jedna długa bagietka
    starty ser i starte pieczarki w proporcji objętościowej 3:2
    ketchup/majonez lub to i to
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Bagietka Ketchupy Zapiekanki Majonez Ser

Prl-owska zapiekanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietkę przekrawamy na pół i każdą połowę wzdłuż na 2 zapiekanki, razem 4.
  • 2. Posypujemy obficie startym serem wymieszanym ze startymi pieczarkami.
  • 3. Pieczemy w 200 stopniach około 8 minut (w zależności od piekarnika) do rozpuszczenia sera.
  • 4. Podajemy z ketchupem lub/i majonezem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Bagietki Ketchup Pieczarki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować