1.Upiec biszkopt: białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej blechy o wymiarach 25 x 36 cm. Piec około 25 minut w temp. 170 st. C. Ostudzić i nasączyć przegotowaną wodą wymieszaną z sokiem z cytryny.
6 białek ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać pokrojone Prince Polo, orzechy włoskie i wiórki kokosowe. Wszystko razem wymieszać, wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej blachy i piec ok. 20 minut w temp. 170 st. C. Ostudzić.
Żółtka ubić na parze, dodać cukier i nadal ubijać. Ostudzić. Masło utrzeć na puszystą masę i dodawać masę jajeczną cały czas ucierając.
Na upieczony i ostudzony biszkopt kakaowy wyłożyć krem, a następnie ciasto z Prince Polo i lekko docisnąć. Wierzch ciasta polać polewą czekoladową w "esy-floresy".
Komentarze