Precelki z szynką i serem

0 (0 ocen)

Szybka, smaczna przekąska ....:)

Składniki:

  • -ciasto francuskie 1 opakowanie
    -ser żółty 15
    -szynka szwarcwaldzka 10 dkg
    -olej 1 łyżka

Precelki z szynką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozmrozić, na dolnej półce lodówki.
    Rozłożyć, delikatnie rozwałkować, posypać tartym serem.
    Na serze rozłożyć po jednym plasterku szynki.
    Z obu stron złożyć dłuższe brzegi ciasta do środka tak żeby się stykały, następnie ciasto złożyć na pół.
    Powstały rulon pokroić w 1 cm plastry.
    Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, delikatnie skropić, łyżką oleju, ułożyć precelki.
    Piec 15 - 20 minut w temperaturze 200 stopni.
    SMACZNEGO!!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy