Prażona cebulka

0 (0 ocen)

  • 15 min

Jako dodatek do kanapek, nadaje się idealnie, a ponadto jest banalnie prosta w wykonaniu.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 duża cebula
    pół szklanki mąki
    olej
    sól

Prażona cebulka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę, kawałeczki rozdzielamy i wrzucamy do miseczki z mąką. Każdy z kawałeczków cebuli obtaczamy w mące ze wszystkich stron. Przesiewamy i wrzucamy cebulę na głęboki, rozgrzany olej na patelni. smażymy na wolnym ogniu aż do zezłocenia, po czym wyjmujemy łyżką cedzakową na papierowy ręcznik i osuszamy, posypujemy solą i mamy idealny dodatek do kanapek czy sałatek.

Porady

Szczelnie zamkniętą cebulkę można przechowywać w lodówce nawet do tygodnia czasu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy