prosty, łatwy i szybki w wykonaniu, a przy tym smaczny
Składniki:
Opakowanie ciasta biszkoptowego + podane na nim potrzebne składniki- przeważnie jajka i woda
500 g serka mascarpone
100 g cukru pudru
250 ml śmietanki kremówki
Pół tabliczki gorzkiej czekolady
2 szklanki bardzo mocnej kawy rozpuszczalnej
Prosty torcik tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto biszkoptowe przygotowujemy i pieczemy wg wskazówek na opakowaniu, po wystygnięciu dzielimy je na trzy części. Ubijamy śmietankę, serek miksujemy i łączymy ze śmietanką i cukrem pudrem. Biszkopt nasączamy podczas nadziewania wystudzona zaparzona kawą, smarujemy masą, posypujemy posiekaną czekoladą, przykrywamy kolejnym blatem ciasta biszkoptowego i powtarzamy zaczynając od nasączenia. Wierzch i boki tortu smarujemy masą, obsypujemy kakao przesiewanym przez siteczko, Pozostałą masą dekorujemy torcik. Smacznego!
Komentarze