Prosty gulasz

4.5 (181 ocen)

Smaczny i prosty gulasz z wieprzowiny.

Składniki:

  • 1 kg mięsa gulaszowego wieprzowego

    2 średniej wielkości cebule

    1 łyżka smalcu

    3 listki laurowe

    3 ziarenka ziela angielskiego

    3 ziarenka pieprzu zielonego

    2 łyżki przyprawy do gulaszu Kamis

    1 opakowanie sosu pieczeniowego jasnego Winiary

    2 łyżki wody z ogórków kiszonych własnej roboty

    sól i pieprz dla poprawienia smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Prosty gulasz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gulasz 1. Cebule pokroić w piórka. Smalec rozgrzać na dużej patelni, na rozgrzany wrzucić pokrojone w kostkę mięso gulaszowe,listki laurowe, ziele angielskie, pieprz zielony oraz przyprawę Kamis, wszystko wymieszać i mięso lekko zrumienić, dorzucić pokrojoną cebulę, wszystko razem smażyć by cebula się również zrumieniła. Do mięsa dolać ok 1 szklanki wody, zmniejszyć ogień, patelnię przykryć pokrywą i dusić mięso ok 1 godziny lub do czasu aż będzie miękkie.
  • 2. W garnuszku rozmieszać sos Winiary w 1/2 szklanki wody, dolać 2 łyżki sosu z duszonego mięsa i taką mieszankę dodać do mięsa z sosem na patelni. Na końcu dolać wodę z ogórków, która podkresli smak, i doprawić w razie konieczności solą i pieprzem, chwile jeszcze gotować. Podawać z ziemniakami lub kaszą. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować