1.Cebule pokroić w piórka. Smalec rozgrzać na dużej patelni, na rozgrzany wrzucić pokrojone w kostkę mięso gulaszowe,listki laurowe, ziele angielskie, pieprz zielony oraz przyprawę Kamis, wszystko wymieszać i mięso lekko zrumienić, dorzucić pokrojoną cebulę, wszystko razem smażyć by cebula się również zrumieniła. Do mięsa dolać ok 1 szklanki wody, zmniejszyć ogień, patelnię przykryć pokrywą i dusić mięso ok 1 godziny lub do czasu aż będzie miękkie.
2.W garnuszku rozmieszać sos Winiary w 1/2 szklanki wody, dolać 2 łyżki sosu z duszonego mięsa i taką mieszankę dodać do mięsa z sosem na patelni. Na końcu dolać wodę z ogórków, która podkresli smak, i doprawić w razie konieczności solą i pieprzem, chwile jeszcze gotować. Podawać z ziemniakami lub kaszą. Smacznego:)
Komentarze