Prosta surówka z ogórków małosolnych

4.5 (191 ocen)

  • 5 min

Pyszny dodatek do pieczonych młodych ziemniaków z parówkami

  • 5 min

Składniki:

  • Porcja na jedną osobę:
    2 ogórki małosolne
    1/2 czerwonej cebuli
    gałązka natki pietruszki
    łyżeczka oleju
    świeżo zmielony pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Surówki Ogórki małosolne

Prosta surówka z ogórków małosolnych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Składniki w miseczce 1. Cebulę obrałam, opłukałam i pokroiłam w ćwierć plasterki. Ogórki osączyłam z sosu i również pokroiłam w ćwierć plasterki (nie obierałam ze skóry). Natkę pietruszki opłukałam, otrzepałam z wody i drobno posiekałam. Składniki umieściłam w miseczce. Dodałam do nich olej i świeżo zmielony pieprz, dokładnie wymieszałam. Sałatkę podałam do młodych ziemniaków wielkości orzeszka upieczonych z parówkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować